U trendu

„Crveno-beli” se ne predaju

Pred poslednje kolo domaćeg prvenstva fudbaleri Crvene zvezde i dalje imaju šansu, makar teoretsku, da osvoje šampionski pehar. Da bi uspeli da odbrane titulu oni će danas na domaćem terenu morati da savladaju Radnički, ali i da se nadaju da će njihov večiti rival Partizan pretrpeti poraz od Mladosti.

„Crveno-beli” su se u prvom delu šampionata dva puta sastali sa ekipom iz Niša i oba puta su trijumfovali (3:0, 2:1).

– U večerašnjoj utakmici ćemo ići na pobedu. Računamo da će nam trijumf, u zavisnosti od dešavanja na stadionu Partizana, doneti ili šampionsku titulu ili stabilnost pred finale Kupa koje igramo za nedelju dana. Svi igrači su spremni osim Sikimića koji je osetio bol u leđima. U zavisnosti od toga kako se bude kretao rezultat na Partizanovom meču možda ćemo moći da pravimo rokade i eventualno odmorimo neke igrače koji su bili dosta opterećeni tokom prvenstva. Želimo da se što bolje pripremimo za finale koje nam mnogo znači – rekao je trener Boško Đurovski.

On je dodao da će na današnjem meču najverovatnije priliku dobiti i neki mlađi igrači. – I ja sam Zvezdino dete i zato su mi uvek klub i njena budućnost u prvom planu. Sigurno će u protokolu za meč biti i nekoliko mlađih igrača kao što su Adžić, Račić i Vučićević. Da li će zaigrati zavisiće i od rezultata na ostalim utakmicama. Ne vidim razlog da im ne damo šansu s obzirom na to da su oni budućnost Crvene zvezde i siguran sam da će to publika prepoznati i pozdraviti.

Makedonski stručnjak ističe da će se njegova ekipa boriti do kraja za šampionsku titulu.

– Ovo je situacija u kojoj igrači moraju da pokažu karakter, da pokažu kvalitet bez obzira na sve. Ne predajemo se do kraja. Takav pristup na meču protiv Radničkog će nam mnogo pomoći pred finale Kupa. Podrška navijača, fanatizam „delija” je za svaku pohvalu i mi kao ekipa smo dužni da im podarimo trijumf – zaključio je Đurovski.

Ulaz na stadion „Rajko Mitić” je besplatan, prenosi Politika:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.