U trendu

Djerić i Bedjik osvojili srebro na EP za seniore do 23 godine

Srpski veslači Igor Djerić i Aleksandar Bedjik osvoji su danas srebrnu medalju na Evropskom prvensu za seniore do 23 godine u poljskom gradu Krušvici.

Djerić i Bedjik, kojima je takmičenje u Poljskoj bilo prvo na medjunarodnoj sceni u dubl skulu, osvojili su srebro rezultatom 6:49,99 minuta.

Zlatnu medalju osvojili su Grci rezultatom 6:47,96, a bronzanu medalju veslači iz Slovenije sa 6:55,29 minuta.

Kako se navodi u saopštenju Veslačkog saveza Srbije, trener dubl skula Aleksandar Ivković rekao je da je prezadovoljan načinom kojim su Djerić i Bedjik završili medjunarodnu sezonu i da je srebrna medalja dobar pokazatelj njihovog rada u ovoj godini.

„Djerić i Bedjik su izveslali odličnu trku, najbolju u Krušvici i zasluženo su stigli do postolja. U finalu su bili neuporedivo bolji uslovi za takmičenje nego prvog dana, tako da je u ‘pisanju’ plasmana odlučivao suvi kvalitet. Najbolji dokaz toga jeste pobeda našeg čamca nad sjajnim Slovencima koji su bili na ivici finala ovogodišnjeg Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Plovdivu. Ubedljivo su nas ‘tukli’ u kvalifikacijama, ali smo im mi u finalu vratili istom merom. Grci su, s druge strane, pokazali da su u ovom trenutku najbolji“, rekao je Ivković.

Bedjik je rekao da je srećan što se osvojenom medaljom oprostio od konkurencije seniora do 23 godine.

„Jedan od ciljeva u finalu bio nam je da dokažemo da smo bolji od Slovenaca Krebsa i Aljančića, sedmog dubl skula na svetu. Uspeli smo u tome, ne i da osvojimo zlato, jer su Grci danas bili bolji. Medjutim, nemamo za čim da žalimo. Pružili smo  maksimum i postali evropski vicešampioni“, naveo je on.

Djerić će i naredne godine moći da se takmiči u konkurenciji mladjih seniora.

„Prezadovoljan sam srebrnim odličjem u Poljskoj koje će mi biti ogroman podstrek za narednu sezonu, moju oproštajnu kada je konkurencija mladjih seniora u pitanju“, rekao je on.

Dušan Slavnić je debitantski nastup na medjunardonoj sceni u disciplini skif završio na 10. mestu, pošto je u B finalu zauzeo četvrto mesto rezultatom 7:47,36 bio četvrti.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike