Djordjević: Dobra odbrana 35 minuta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je njegova ekipa igrala dobru odbranu tokom cele utakmice sa Portorikom, dok je Stefan Marković istakao da ekipa može da izvuče pouke iz te pobede u olimpijskim kvalifikacijama.

“Počeli smo malo nervozno. Igrači su bili uzbudjeni, svi su ovo dugo čekali i to je razumljivo. Na kraju smo došli do svoje igre. Odbrana je bila dobra na lopti, počev od Stefana (Markovića), koji je pokrenuo ritam, kao i uvek. Na kraju smo završili loše, što nam ostavlja loš ukus u ustima. Ovo je, ipak, košarka, a oni su sjajan tim”, rekao je Djordjević novinarima u Beogradu.

Srbija je večeras pobedila Portoriko sa 87:81 u prvom kolu Grupe A kvalifikacionog turnira u Grupi A. Rival je meč završio serijom od 14:0 i tako smanjio razliku.

“To su jednostvano desi. Portoriko je ekipa sa mnogo ponosa. Mi smo odigrali izuzetno ozbiljnu odbrambenu utakmicu tokom 35 minuta”, rekao je Djordjević.

Selektor je odgovarao na novinarska pitanja o pojedinim igračima, ali je istakao Vladimira Štimca.

“Ne bih potcenio ulogu Štimca. On svaki put kad dodje na bacanja dobije ovacije publike. Kada sam ga zvao da dodje, rekao je ‘šta zoveš, samo mi pošalji poruku da dodjem i tu sam’. On je srce ove ekipe, a tako ga osećaju i saigrači”, rekao je Djordjević.

Marković je ocenio da je utakmica bila očekivano teška.

“Kao što smo očekivali, utakmica je bila teška. Počeli smo nervozno, a posle smo uhvatili svoj ritam i svoju igru. Na kraju nam je ostao loš ukus u ustima jer smo im dali da postignu 30 poena u poslednjoj četvrtini. To ne sme da se dešava. Ovo je turnir i moramo da igramo 40 minuta. Ovo je dobra lekcija za nas”, rekao je Djordjević.

Selektor Portorika Edi Kasijano ocenio je da je njegov tim igrao dobro, uprkos porazu.

“Utakmica je bila dobra. Bili smo u igri i nadmetali smo se. Nismo imali dovoljno strpljenja. Igrali smo u naletima od po četiri-pet minuta, ali nismo imali kontinuitet. Ali, oni su igrali dobro i zasluženo su pobedili”, rekao je Kasijano.

Najefikasniji igrač Portorika Džon Holand kazao je da je Srbija bila bolji tim večeras.

“Srbija je sjajan tim, što smo znali, jer su bili i favoriti pre turnira. Mi smo pali u sred meča, mnogo smo zaostali, ali nismo odustali i borili smo se. Neke stvari smo dobro radili, ali moramo bolje. Sutra je novi izazov i sada mislimo samo na to. Moramo bolje da igramo”, rekao je Holand.

(Beta)

Ostavite komentar