najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Djordjević: Prvi mečevi najteži za favorite

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da njegova ekipa ne beži od uloge favorita u utakmici protiv Venecuele na startu Olimpijskih igara, ali je i istakao da su prvi mečevi najteži upravo za favorite.

“Kroz trening se lagano uvodimo u pravu koncentraciju za početak takmičenja, a svi znamo da je prvi meč izuzetno važan. Ne bežimo od toga da smo favoriti na papiru, ali su te prve utakmice na startu svakog takmičenja posebno teške upravo za favorite. Najbitnije je da se koncentrišemo, pre svega da iz odbrane tražimo igru, rezultat, sami sebe, a napadački ćemo tako doći do pravog ritma tokom turnira. To je stvar na kojoj moramo da insistiramo i tako mora da se radi na velikim takmičenjima”, rekao je Djordjević.

U nedelju rano ujutru, od 3.30 po srednjoevropskom vremenu, košarkaška reprezentacija Srbije igra prvi meč na Olimpijskim igrama u Riju protiv Venecuele, u okviru A grupe.

Dobre vesti iz Rija su da je selektor Djordjević na poslednjem treningu na raspolaganju imao kompletnu ekipu, odnosno da je i kapiten Miloš Teodosić, posle povrede prsta šake, odradio kompletan trening u punom ritmu.

“Venecuela igra atipičnu košarku koja nama ne odgovara i to je čini vrlo neugodnim rivalom. Medjutim, najvažnije je da turnir otvorimo pobedom koja bi nam omogućila lakši nastavak takmičenja. Sigurno da očekujem trijumf”, rekao je Teodosić.

Marko Simonović je istakao da reprezentativci Srbije s nestrpljenjem očekuju prvi duel u Riju.

“Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, jedva čekamo da počne Olimpijski turnir. Pred nama je najveća sportska manifestacija i sigurno je da ćemo biti maksimalno motivisani da napravimo što bolji rezultat. Prva prepreka je Venecuela, koja je neugodna i atipična ekipa, a samim tim što je to prva utakmica na turniru, biće nam jako teško. Još kada se doda da se meč igra u 22.30, mislim da u duel moramo da udjemo maksimalno ozbiljno, bez ikakvog opuštanja”, naveo je Simonović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike