U trendu

Dodić: Istorijska šansa, izuzetno smo motivisani

Trener fudbalera Javora Mladen Dodić rekao je danas da njegovi igrači imaju istorijsku šansu u polufinalu Kupa Srbije, kao i da je ekipa izuzetno motivisana i raspoložena da se sutra plasira u finale.

„Ja sam i posle pobede u Ivanjici (2:1) rekao da to neće biti dovoljno, već i da u Čačku moramo da budemo bolji. Borac ima iste ambicije, i on želi u finale kupa. Ovo je istorijska šansa jer Javor nikada nije igrao u finalu kupa. Želimo da iskoristimo šansu, a svesni smo da protiv sebe imamo izuzetnu ekipu“, rekao je Dodić agenciji Beta.

Javor je pobedio sa 2:1 u prvoj utakmici, a pobednik ovog duela će u finalu igrati sa boljim iz dvomeča Spartak-Partizan (0:0).

„Motivisani smo i želimo da odigramo svoju najbolju utakmicu. Svesni smo da rezultat iz prve utakmice ne ostavlja prostora za kalkulisanje. Ne samo da moramo da branimo taj rezultat, već moramo i da napadamo“, rekao je Dodić.

On je kazao da u ekipi ima odredjenih zdravstvenih problema, kao i da je situacija bolja nego pred prošli prvenstveni meč, ali nije želeo da govori o detaljima.

Javor je u prvenstvu u seriji od tri vezana poraza i ima tri boda više od ekipa iz zone ispadanja, što je navelo pojedine ljubitelje fudbala na pomisao da će Super liga biti prioritet za ekipu iz Ivanjice.

„Nije to tačno. Ovo je istorijska šansa, koja se ne ukazuje stalno. Mi razmišljamo trenutno samo o Borcu i o eventualnom finalu. U prvenstvu nam jeste ambicija da opstanemo. Jesmo u krizi rezultata, ali ne i igre“, rekao je Dodić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.