U trendu

Enrike: Svima je u interesu da se Mesi potpuno oporavi

Trener Barselone Luis Enrike izjavio je danas da je u interesu tog kluba i reprezentacije Argentine da se fudbaler Lionel Mesi potpuno oporavi pre nego što se vrati na teren.

Mesi se povredio krajem septembra tokom prvenstvene utakmice sa Las Palmasom kada je pokidao ligamente kolena i tada je procenjeno da će se argentinski reprezentativac u decembru vratiti na teren.

Fudbalski savez Argentine (AFA) saopštio je nedavno da računa na Mesija u utakmicama protiv Brazila i Kolumbije sredinom novembra.

„Mesi mora potpuno da se oporavi. Nije stvar u tome da li će igrati u odredjenoj utakmici. Pritisak AFA? To su samo glasine. Siguran sam da selektor Argentine (Herardo Martino) i njihov Savez, kao i Barselona, želi da se Mesi potpuno oporavi“, rekao je Enrike, prenela je Marka.

Trener evropskog prvaka naveo je da ne želi da govori o dovodjenju novih igrača u januarskom prelaznom roku.

„Nikada nisam ništa rekao o finansijskoj situaciji u klubu. Šta god da sam pitao upravu, to je privatna stvar. Od leta razmatramo razne mogućnosti“, rekao je Enrike.

Brazilski klub Santos zatražio je od Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da suspenduje fudbalera Barselone Nejmara na šest meseci zbog nekompletnog transfera u španski klub 2013. godine. Nejmar je negirao nepravilnosti i rekao da je prešao u Barselonu u dogovoru sa čelnicima brazilskog kluba.

„Šest meseci su tražili? Kad su već kod toga, zašto ne i šest godina?“, rekao je Enrike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.