Eženi Bušar podnela tužbu protiv Teniskog saveza SAD za nemar

Foto: Beta

Kanadska teniserka Eženi Bušar podnela je danas tužbu protiv Teniskog saveza SAD (USTA) za nemar, pošto se tokom poslednjeg grend slem turnira u sezoni Ju Es opena okliznula u svlačionici, pala i dobila potres mozga.

Bušar je u tužbi navela da je posle pada 4. septembra, pretrpela veliki bol i finansijski gubitak i pred Okružnim sudom u Bruklinu zatražila odštetu.

Incident se dogodio kada se posle meča dublova na Ju Es openu, nešto posle 22.00 časa, vratila u svlačionicu, okliznula i pala i udarila glavom o pod. U tužbi se navodi da je Bušar pala zbog „klizave, strane i opasne supstance koja je bila na podu“.

Bušar je tada dobila potres mozga i ozbiljnu povredu glave. Posle toga morala je da se povuče sa Ju Es opena, ali i turnira u Kini i Japanu.

U tužbi se navodi da su povrede izazvane „isključivo zbog nemara, nepažnje, bezobzirnog i namernog ingorsanja USTA“.
 
Teniserka tvrdi da organizatori turnira „nisu obezbedili da svlačionica bude bezbedna, pošto nisu uspeli da poprave pod i održe ga čistim, što je dovelo do pada“.

Bušar je rekla da je zbog tog incidenta izgubila najmanje 13 pozicija na WTA listi i da veruje da će se njen plasman i dalje pogoršavati.

USTA nije želeo da komentariše tužbu 38. teniserke sveta.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar