U trendu

Eženi Bušar podnela tužbu protiv Teniskog saveza SAD za nemar

Kanadska teniserka Eženi Bušar podnela je danas tužbu protiv Teniskog saveza SAD (USTA) za nemar, pošto se tokom poslednjeg grend slem turnira u sezoni Ju Es opena okliznula u svlačionici, pala i dobila potres mozga.

Bušar je u tužbi navela da je posle pada 4. septembra, pretrpela veliki bol i finansijski gubitak i pred Okružnim sudom u Bruklinu zatražila odštetu.

Incident se dogodio kada se posle meča dublova na Ju Es openu, nešto posle 22.00 časa, vratila u svlačionicu, okliznula i pala i udarila glavom o pod. U tužbi se navodi da je Bušar pala zbog „klizave, strane i opasne supstance koja je bila na podu“.

Bušar je tada dobila potres mozga i ozbiljnu povredu glave. Posle toga morala je da se povuče sa Ju Es opena, ali i turnira u Kini i Japanu.

U tužbi se navodi da su povrede izazvane „isključivo zbog nemara, nepažnje, bezobzirnog i namernog ingorsanja USTA“.
 
Teniserka tvrdi da organizatori turnira „nisu obezbedili da svlačionica bude bezbedna, pošto nisu uspeli da poprave pod i održe ga čistim, što je dovelo do pada“.

Bušar je rekla da je zbog tog incidenta izgubila najmanje 13 pozicija na WTA listi i da veruje da će se njen plasman i dalje pogoršavati.

USTA nije želeo da komentariše tužbu 38. teniserke sveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.