U trendu

Francuska pobedila Rumuniju na početku Evropskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedom je počela Evropsko prvenstvo, pošto je večeras u Sen Deniju sa 2:1 savladala Rumuniju u prvom kolu Grupe A.

Francuska je povela preko Olivijea Žirua u 57. minutu, u 65. je iz penala izjednačio Bogdan Stanku, a pobedu domaćinu u 89. doneo je Dmitri Paje.

Rumunija je na početku utakmice imala izrazitu priliku, kada je Stanku sa nekoliko metara pogodio golmana protivnika Uga Lorisa. Francuska je do gola imala više šansi, uglavnom preko Žirua i Antoana Grizmana.

Domaćin je poveo posle odlične reakcije Žirua, koji je nakon centaršuta Dmitrija Pajea odlično skočio ispred golmana Rumunije Ćiprijana Tatarušanua i prebacio loptu preko njega.

Ipak, Rumunija je izjednačila posle samo osam minuta, kada je Stanku iskoristio penal, koji je arbitar Viktor Kasai dosudio posle prekršaja Patrisa Evre u kaznenom prostoru.

Pobedu Francuzima doneo je Paje odličnim šutem Pajesa sa 20 metara, posle kojeg je Tatarušanu bio nemoćan.

Drugo kolo Grupe A igraće se 15. juna, kada će se Francuska sastati sa Albanijom, a Rumunija sa Švajcarskom. Prethodno će Švajcarska i Rumunija sutra od 15.00 igrati svoju utakmicu prvog kola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.