U trendu

Gogi Knežević završio karijeru nokautom

BEČ – Austrijski bokser srpskog porekla Gojko Gogi Knežević završio je sinoć profesionalnu boksersku karijeru nokautom posle samo minut i 41 sekunde.

Gogi je, u oproštajnoj borbi ukrstio rukavice sa mađarskim bokserom Janošem Vašem, kojeg je za kratko vreme „matirao“.

Desnim krošeom Gogi je Vaša oborio na zemlju, a sudija je, pošto je video da Mađar ne može da nastavi borbu, prekinuo meč.

Nakon što je je proglašen pobednikom, 42. godišnjem Gogiju je delegacija iz Srbije koji su činili Tadija Kačar, Nebojša i Radomir Vuković predala Zlatnu rukavicu i priznanje.

Gogi je, u izjavi austrijskom javnom servisu ORF, koji je uživo prenosio veče boksa, rekao da mu je pored WBC titule kruna karijere Zlatna rukavica dobijenu iz Srbije, zemlje pod čijom licencom je započeo i završio profesionalnu boks karijeru.

Epidemija korona virusa i stroge mere u Austriji, odložile su Gogijevo penzionisanje, planirano za kraj prošle godine.

Počeo je da se bori pod srpskom licencom, bio je prvak Srbije, a zatim pod austrijskom, pod kojom je i ostvario svoj najveći uspeh u karijeri, WBC titulu, ali se zatim, razočaran u Austriju, vratio licenci zemlje iz koje vuče korene.

„Austrija nije zemlja boksa, već zemlja skijanja, a ja sam uspeo i bez podrške Austrije, sa našom publikom i našim narodom da punim hale, osvajam titule i da budem prvi Austrijanac koji je osvojio titulu najznačajnije boks federacije WBC“, rekao je Knežević.

Iza sebe, Knežević ima rezultate koje austrijski boks dugo nije imao – prvi je iz Austrije osvajač titule u najprestižnijem savezu, osvojio je WBC titulu prvaka istočne Evrope, bio je interkontinentalni šampion u WBU, i prvak sveta GBU, te i prvak Austrije i Srbije.

Njega je otkrio Edip Šećović, koji je ušao u istorijske anale austrijskog boksa kao „Bik iz Srbije“, a koji je punio dvorane i Gogija izveo na pravi put.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.