U trendu

Jokić: Bitna pobeda, novi momci su odigrali jako dobro

SAN FRANCISKO – Srpski košarkaški reprezentativac i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić izjavio je posle trijumfa nad šampionom NBA lige Golden Stejt Voriorsima (128:23) da je njegov tim upisao važnu pobedu i da su novi igrači odigrali jako dobro.

Jokić je upisao prvi tripl-dabl u novoj sezoni sa 26 poena, 12 skokova i 10 asistencija od kojih je spektakularna bila ona za Brusa Brauna na 14 sekundi do kraja.

Srpski as je saigraču loptu dodao preko celog terena, a ta akcija je osigurala trijumf Denveru.

„Iskreno, ne razmišljam o odlukama koje donosim. Samo sam ga video samog i bacio mu loptu. Tek posle sam razmišljao o celoj situaciji. Iskreno, novi momci su odigrali jako dobro. Kristijan Braun je naš ruki, doneo nam je novu energiju. Brus je bio odličan. Deandre je bio dobar, napadao je koš stalno iz reketa, Bouns je pokretao ekipu, DŽef je pogodio nekoliko trojki, sve to mnogo znači“, rekao je Jokić posle meča za američke medije.

Srpski košarkaš smatra da bi Denver mogao da pronalazi smirenija rešenja u završnici utakmica.

„Nismo baš pokazali tu hladnokrvnu egzekuciju, jer smo imali dve izgubljene lopte u poslednjem minutu. Moramo da budemo mnogo smireniji u tim situacijama. Smirenost smo pokazali kod slobodnih bacanja, dobrih proigravanja, nekih defanzivnih odluka. Zbog svega toga smo došli do bitne pobede na strani“, zaključio je Jokić.

Centar iz Sombora protiv Golden Stejta došao je do 77. tripl-dabla u karijeri i sada ga samo jedan deli od legendarnog centra Vilta Čemberlejna, koji je nastupao za Filadelfiju i Los Anđeles Lejkerse.

Apsolutni rekorder po broju tripl-dablova u NBA ligi je sadašnji član Los Anđeles Lejkersa Rasel Vestbruk sa 194, a slede Oskar Robertson (181), Medžik DŽonson (138), DŽejson Kid (107), Lebron DŽejms (105), Vilt Čemberlejn (78) i Nikola Jokić (77).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.