U trendu

Jorović: Ostavile smo dušu na terenu

Srpska teniserka i selektor ističu dobru atmosferu u timu kao ključni faktor za uspešno završen posao na turniru u Prvoj grupi Evroafričke zone.

Teniserke Srbije sa uspehom su završile posao u Talinu i obezbedile borbu za plasman u Svetsku B grupu Fed kupa u aprilu.

U poslednjem meču plej-ofa savladale su Poljsku rezultatom 2:1, a odlučio je meč dubla u kojem su Ivana Jorović i Nina Stojanović savladale Katarina Piter i Magdu Linet rezultatom4:6, 6:4, 6:1.

Srbija je pre meča sa Poljskom savladala Estoniju, Bugarsku i Izrael.

„Cilj pre dolaska u Estoniju je bio da prođemo dalje, ali znali smo od starta da će svi mečevi biti teški, naročito poslednji u plej-ofu. Poljska je bila favorit, kada je reč o dublu, ali moje devojke su se stvarno maksimalno borile i čestitam im svima. Ovo je bila zaista izvanredna nedelja i svi članovi timova podjednako su zaslužni za ostvareni rezultat, jer je vladala pozitivna atmosfera, svi su bodrili jedni druge i zato čestitke svima za ogroman uspeh koji smo napravili“, izjavila je selektor Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić po uspešnom obavljenom zadatku u Estoniji.

Srbija sada čeka rivala u baražu, koji će biti odigran 22. i 23. aprila. Protivnik Srbije biće poznat u utorak, kada je zakazan žreb.

Ivana Jorović se nada da će taj meč Srbija igrati kod kuće.

„Vrlo sam srećna i ponosna što smo uspeli da pobedimo jaku ekipu. Prvo sam odigrala meč u singlu, u kojem sam se pomučila, jer je bio odlučujući duel protiv Polsjke za kompletnu pobedu, nažalost Nina je izgubila drugi, pa je ceo fokus bio na dubl meču. Na tom meču ostavila sam dušu na terenu. Trudila se da trčim za svaku lopticu… Poljakinje su veoma jake i iskusne, ali pozitivna energija i podrška našeg tima učinile su da ga završimo sa uspehom. Vidimo se uskoro, čekamo protivnika, nadam se da ćemo igrati u Beogradu, da bi cela Srbija mogla da nas gleda“, rekla je Ivana Jorović, koja se posebno zahvalila medijima koji su propratili sa velikom pažnju sve njihove mečeve na turniru u Estoniji, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.