U trendu

Još dve medalje za reprezentativce Srbije na Džudo kupu

Džudisti iz Srbije osvojili su drugog dana takmičenja još dve medalje na 5. Evropskom kupu Srbija open u Beogradu.

Milica Žabić je u kategoriji više od 78 kilograma osvojila srebro, dok je kod muškaraca u kategoriji više od 100 kilograma bronzano odličje osvojio Nikola Jeremić.

Žabićeva je savladala Mađaricu Mercedes Žigetvari na ipon za dva minuta i 33 sekunde, a porom i Crnogorku Jovanu Nikić za tri minuta i 40 sekundi. U finalnoj borbi na ipon je poražena od Hrvatice Ivane Šutalo za 3,07 minuta.

„Očekivala sam dobar rezultat pred publikom u „Šumicama“. Ovo mi je treća medalja na ovom kupu i zadovoljna sam. Plan mi je da nastavim da osvajam bodove za olimpijsku normu i da učestvujem na jakim međunarodnim turnirima“, kazala je Žabićeva.

Nikola Jeremić je u borbi za bronzu pobedio Mađara Demetera Bendeguza na ipon u poslednjim sekundama meča i nagrađen je ovacijama navijača. Srpski superteškaš poražen je u borbi za plasman u polufinale od osvajača zlatne medalje, Rumuna Danijela Natea na ipon za 1,56 minuta.

U repesažu Jeremić je iponom savladao Hrvata Ivana Čovića za tri minuta i Rusa Alekseja Sapunova za 51 sekundu.

„Utisak je sjajan. Osvojio sam treće mesto i srećan idem kući. Gubio sam deset sekundi pre kraja borbe, ali nisam odustajao, napadao sam i trud se isplatio“, rekao je Jeremić.

Oni su se tako pridružili zlatnom Marku Vukićeviću (do 66 kilograma) i bronzanim Iliji Ciganoviću (do 66 kilograma) i Marici Perišić (do 52 kilograma) koji su se dan ranije popeli na pobedničko postolje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.