U trendu

Jovičić: Želim da vratimo titulu u Zvezdu

Novi fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić rekao je danas da je srećan što je prešao u beogradski klub, da se nada da će opravdati očekivanja i da pomoći da crveno-beli vrate šampionsku titulu.

„Zahvalio bih ljudima u klubu na ogromnom poverenju. Ovo je veliki dan u mom životu jer sam potpisao za klub za koji navijam od malena, za jedan od najvećih klubova u Evropi. Daću na svakoj utakmici 100 odsto kako bih opravdao očekivanja i verujem da će se titula vratiti gde joj je mesto“, rekao je Jovičić, navodi se na sajtu kluba.

Bivši igrač Borca iz Čačka dodao je da žali što je „zaobilaznim putem“ došao u Zvezdu, ali da mu se ostvarila želja iz detinjstva dolaskom u klub.

Jovičić je naveo da je spreman, pošto je prošao pripreme sa bivšim klubom Amkarom.

„Važno je da sam u trenažnom procesu. Počeo sam pripreme 11. juna, prošao sam dve faze priprema u Amkaru, tako da sam spreman“, dodao je 24-godišnji vezni igrač.

On je rekao da može da igra na nekoliko pozicija na sredini terena.

„U Borcu sam igrao u 4-2-3-1, sistemu, dok sam u Amkaru igrao u raznim sistemima, pa i u 4-4-2 i ništa mi nije strano. Mogu da igram na više pozicija u sredini. Igrao sam čak i krilo. Ima pritiska, Zvezda ne trpi loše rezultate i svaka utakmica se igra na pobedu, ali zato je Zvezda veliki klub i zato sam ovde“, rekao je Jovičić.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da je Jovičić pravo pojačanje i da je ekipi trebao takav igrač, pošto će biti brža i agresivnija.

„Mislimo da nam takav profil igrača treba, da ćemo dobiti na brzini i agresivnosti i da će našem timu koristiti u sezonama koje dolaze. Želim mu sve najbolje i da ostvari snove u Crvenoj zvezdi“, naveo je Mrkela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.