U trendu

Kako izgleda Ronaldov jelovnik: Ima Ε‘est obroka dnevno i pije samo vodu

Snimak na kom Kristijano Ronaldo na pres konferenciji uoči utakmice Portugala i MaΔ‘arske sklanja flaΕ‘ice koka-kole sa stola ispred sebe postao je viralan.

„Pijte vodu“, poručio je slavni Portugalac nakon Ε‘to je pomerio bezalkoholno piΔ‡e u stranu i podignuo flaΕ‘icu vode.

Poznato je da Ronaldo ne voli gazirana pića, a posebno koka-kolu. Na njegovom jelovniku nalaze se samo najkvalitetnije namirnice, a jede őest manjih porcija tokom danu.

Kristijano dan počinje doručkom, zatim ima dva ručka, jednu uΕΎinu i dve večere. Za doručak najčeΕ‘Δ‡e bira Ε‘unku i posni sir, dok ruča pileΔ‡e meso, salate, ribu i masline. UΕΎina je, u zavisnosti od dana, voΔ‡e ili tost s avokadom. Večera su ponovo meso i povrΔ‡e pa riba uz povrΔ‡e.

„Fokusiran sam na konzumiranje jednostavnih, integralnih namirnica poput sveΕΎeg voΔ‡a i povrΔ‡a, integralnih ΕΎitarica i proteina“, rekao je.

Na njegovom jelovniku zabranjena je, osim gaziranih pića, i smrznuta i prerađena hrana, a kloni se i alkohola i slatkiőa.

Kad odluči da se počasti, pojeΕ‘Δ‡e picu, ali ne čeΕ‘Δ‡e od jednom nedeljno. Nakon toga obavezno uradi 500 trbuΕ‘njaka, zbog čega se i moΕΎe pohvaliti sa samo sedam posto telesne masti.

Ronaldo jako puno paΕΎnje posveΔ‡uje i tome koliko i kada spava. Njegova opsesija ide toliko daleko da o njegovom snu brine Nik Litlhejls, koji otkriva da fudbaler pet ili Ε‘est puta dnevno odspava po 90 minuta. Na ovaj način spava manje, ali ubrzava oporavak, objasnio je jednom prilikom Litlhejls.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoΕ‘alji komentar