U trendu

Keln u strahu od nereda i Bogdanova: Dolazi oko 5.000 navijača Crvene zvezde

Nemačka javnost i Keln strahuju od mogućih ispada u tom gradu od navijača Crvene zvezde uoči meča dva tima u Ligi Evrope, prenose lokalni mediji.

Ugledni list Bild u prvi plan stavlja navijača crveno-belih Ivana Bogdanova, poznatog po tome što je prekinuo utakmicu reprezentacije Italije i Srbije u Đenovi pre sedam godina, i izražava zebnju da gosti mogu da izazovu nemire u gradu i na tribinama stadiona u Kelnu.

List iz Kelna Kolner Štat očekuje čak 5.000 navijača Crvene zvezde, među kojima je najmanje polovina bez ulaznica jer im sleduje pet odsto od kapaciteta stadiona od 46.000.

Navodi se da će stadion biti prepun jer Keln igra prvu evropsku utakmicu na svom terenu posle 25 godina, kao i da će policija da angažuje 1.000 pripadnika oko terena.

„Svesni smo da postoji velika opasnost od navijača Crvene zvezde, koji u velikim količinama praktikuju alkohol i pirotehniku. Problem je i što navijači Kelna imaju pojačanje emocije jer im klub posle 25 godina igra u Evropi, što znači i veću opasnost od konflikta. Policija je u stalnom kontaktu sa vlastima grada Kelna i odgovornim osobama“, prenosi Kolner Štat navode iz policije.

Utakmica 2. kola H grupe između Kelna i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 19 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar