U trendu

Borusija Dortmund pobedila Pari Sen Žermen u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su večeras na svom terenu Pari Sen Žermen 1:0, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona.

Jedini gol postigao je Niklas Fulkrug u 36. minutu.

Prvu priliku na utakmici imao je Pari Sen Žermen kada je Usman Dembele šutirao pored stative u 11. minutu.

Tri minuta kasnije na drugoj strani posle dodavanja Julijana Branta pokušao je Marsel Sabicer, ali je golman Đanluiđi Donaruma odbranio.

Dembele je u 18. minutu šutirao pored gola, a minut kasnije pred golom domačih Niko Šloterbek blokirao je njegov udarac.

U 29. minutu posle dobrog prodora Džejdon Sančo odlučio je da doda loptu do Branta, koji je snažno šutirao sa više od 20 metara, a njegov udarac je glavom blokirao Markinjos.

Domaći su poveli u 36. minutu golom Fulkruga, koji je dobro primio loptu posle dodavanja Šloterbeka i poslao je pored golmana pariske ekipe.

U 44. minutu Donaruma je odbranio šut Sabicera, posle akcije i dodavanja u kojima su učestvovali Karim Adejemi i Fulkrug, pa su domaći uz prednost od jednog gola otišli na poluvreme.

Drugo poluvreme počelo je šansom Pari Sen Žermena, kada je sa više od 20 metara pravo u golmana Gregora Kobela šutirao Bredli Barkola.

Pariski tim imao je u 51. minutu bio u odličnoj prilici da izjednači, ali je prvo Kilijan Mbape pogodio stativu, a posle njega i Hakimi. Pet minuta kasnije šansu je imao i njihov saigrač Markinjos, ali je šutirao pored gola.

Posle toga dve velike šanse propustio je Fulkrug, a zatim je na drugoj strani dve dobre prilike, u 72. i 80. minutu, propustio Dembele.

U 84. minutu pokušaj Branta je blokiran, a u 87. minutu šansu da izjednači imao je Fabijan Ruis, ali je šutirao pored gola.

Pariska ekipa je do kraja pokušavala da napravi ozbiljni napad, ali je Dortmund uspeo da odbrani svoj gol i prednost pred revanš, koji se igra u utorak u Parizu.

U drugom polufinalu igraju Bajern Minhen – Real Madrid. U prvoj utakmici u utorak uveče u Minhenu bilo je 2:2, a revanš je naredne srede u Madridu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.