U trendu

Kitić: Možda su rukometašice sagorele od prevelike želje

BEOGRAD – Najbolja rukometašica sveta svih vremena Svetlana Kitić izjavila je danas da nije videla želju i borbenost reprezentacije Srbije u odlučujućem meču protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

U ključnoij utakmici za plasaman u drugu fazu takmičenja Srbija je izgubila od Hrvatske 25:24, a pobedom Holandije protiv Mađarske, sve šanse za nastavak takmičenja su nestale.

„Utakmica biti ili ne biti, posle koje ideš kući ili ostaješ, a mi 14 minuta nismo dali gol. Bilo je mnogo grešaka u trenucima kada se meč lomio. Kad su bile u situaciji za šut, nisu šutirale, kao da su se uplaše. Neobjašnjivo mi je šta bek radi na 6,5 metara…Nije nas Hrvatska nadigrala, mi smo same sebe pobedile, ali to ne osporava njihov uspeh. Hrvatice su igrale dobru odbranu, borile se i svaka im čast na tome. Konstantno su menjale odbrane, videlo se da su pripremljenije“, rekla je Kitić Tanjugu.

Ona ističe da bez obzira na sve okolnosti koje su pratile srpski tim, ne može da nađe alibi za sinoćnji pristup meču.

„Možda su sagorele od prevelike želje. Ne osporavam tu njihovu želju, ali je kao bivši sportista na sinoćnoj utakmici nisam videla. Sa Mađarskom kada su igrale nisu imale vremena da se oprovae od meča protiv Holandije, sada su to imale. Ne mogu da shvatim takav pristup. Sve stoji, došle su bez kontrolnih utakmica, bile u hotelu bez treninga. Sve to utiče, ali i drugi su bili u istoj situaciji. Ne mogu da nađem opravdanje. Hrvatice su bile borbenije, svežije, sa više snage“, navela je Kitić.

Rukometna legenda kaže da nije bila zagovornik održavanja šampionata u ovim uslovima, gde su rukometašice stavljene u „crveni balon“ bez mogućnosti kretanja van hotela i hale.

„Po mom mišljenu ovo Evropsko prvenstvo nije trebalo da se odigra. Plašim se da ne bude još povreda, jer stvarrno nije humano držati igračice u hotelu, plus da igraju bez publike…Sve mi je to čudno, lično mislim da nije trebalo da se organizuje“, zaključila je Kitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.