U trendu

Kokoškov i zvanično selektor košarkaša Srbije

BEOGRAD – Pomoćni trener NBA ligaša Sakramenta Igor Kokoškov i zvanično je imenovan za selektora Srbije, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srbije (KŠ).

Kako se navodi, posle uspešnih pregovora predsednika KŠ Predraga Danilović i stručnjaka koji skoro dve decenije radi u NBA ligi, postignut je dogovor da Kokoškov preuzme nacionalni tim Srbije.

„Izuzetno smo zadovoljni što će tako kvalitetan stručnjak i jedan od najboljih srpskih trenera ubuduće sedeti na klupi reprezentacije Srbije. Igor je najbolje rešenje za predstojeće izazove, jer nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je naš primarni cilj da izborimo plasman na oba takmičenja. Veliko hvala Sakramento Kingsima, posebno Vladu Divcu, na pomoći i razumevanju u realizaciji angažovanja Kokoškova od strane KŠ, što je veoma bitno za kompletnu srpsku košarku. Uskoro ću se u Americi sastati sa Igorom, gde ćemo razgovarati o detaljima saradnje i planovima za naredni period“, izjavio je Danilović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.