U trendu

Konte napušta Čelsi zbog Intera, dobija 60 miliona evra

Italijanski fudbalski stručnjak Antonio Konte napustiće Čelsi po završetku sezone jer je dogovorio prelazak u Inter, tvrdi list Tutosport.

Kako se navodi, kineski vlasnici Intera ponudili su Konteu četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 60 miliona evra, što nije mogao da odbije.

Konte je pristao na ponudu ljudi iz Suning grupe, posebno što je uvećana za 16 miliona evra u odnosu na prvobitnu, pa je preostalo samo da vlasnik Čelsija Roman Abramovič da „zeleno svetlo“.

Ovaj 47-godišnji trener na taj način vraća se na Apenine posle samo godinu dana, nakon što je napustio reprezentaciju Italiju posle Evropskog prvenstva u Francuskoj, a prethodno sa velikim uspehom vodio i bio fudbaler Juventusa, omraženog rivala Intera.

Konteov dolazak u Inter, koji na leto najavljuje velike promene u igračkom kadru i dolazak respektabilnih pojačanja, znači i odlazak aktuelnog trenera „neroazura“ Stefana Piolija.

Pre povratka u Seriju A, Konte je na dobrom putu da osvoji titulu prvaka Engleske sa Čelsijem jer trenutno ima 10 bodova više od drugoplasiranog Totenhema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.