U trendu

Konte napušta reprezentaciju Italije posle EP

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio rekao je danas da će selektor reprezentacije Antonio Konte napustiti nacionalni tim po završetku Evropskog prvenstva 2016.

Kako su preneli italijanski elektronski mediji, Tavekio je ocenio da je ta odluka „razumljiva“. Mediji u Italiji i Engleskoj pisali su da će Konte preuzeti Čelsi sledeće sezone, ali ta odluka nije zvanično potvrdjena.

„Konte će napustiti nacionalni tim posle Evropskog prvenstva. Čuo je poziv terena i osetio je želju da svakodnevno radi, što je razumljivo“, rekao je Tavekio.

Mediji su u februaru objavili da će Konte potpisati trogodišnji ugovor sa Čelsijem, u kome će zameniti privremenog trenera Gusa Hidinka. Holandski trener, koji je u decembru preuzeo tim od Žozea Morinja, objavio je ranije da namerava da na kraju sezone ode u penziju.

Konte ima 46 godina, a reprezentaciju Italije preuzeo je u avgustu 2014. godine i sa timom izborio plasman na Evropsko prvenstvo. Pre toga je sa Juventusom osvojio tri uzastopne titule.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.