U trendu

KS S: Udruženje klubova KLS izdalo dozvolu Partizanu za takmičenje

BEOGRAD – Košarkaški savez Srbije (KS S) oglasio se danas saopštenjem u kojem tvrdi da je Udruženje klubova košarkaške lige Srbije (UK KLS) izdalo dozvolu Partizanu za takmičenje u sezoni 2022/2023.

Rukovodstvo Partizana odlučilo je u junu prošle godine da odustane od nastupa u plej-ofu Superlige Srbije, a KLS je pokrenula postupak protiv kluba iz Humske.

Crvena zvezda je pre nekoliko dana zapretila KS S da neće igrati završnicu Kupa Radivoja Koraća, ako Partizan ne bude sankcionisan zbog napuštanja takmičenja.

„Povodom neistinitih i netačnih tvrdnji koje su od strane UK KLS nekoliko puta iznešene o navodnom ignorisanju zahteva UK KLS da se KS S izjasni o statusu Partizana, posle neigranja završnice domaćeg prvenstva u takmičarskoj sezoni 2021/2022, KS S javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornosti koja mu se perfidno nameće“, navodi se u saopštenju KS S.

„Poslednji pokušaj obmanjivanja javnosti i klubova učesnika KLS desio se 26. januara kada je pod tačkom razno raspravljano na tu temu. Istina je sasvim drugačija i čini se da neko ima nameru da plasiranjem neistina uvuče KS S u kampanju koja pojedincima očito predstavlja više od sporta“, dodaje se u saopštenju.

U KS S tvrde da se odgovorno ponašaju prema svojim obavezama i svim izazovima, a svoje Odluke donosi u skladu sa Zakonom.

„UK KLS je dostavio zahtev 22. avgusta prošle godine da se na dnevni red UO KŠ uvrsti zahtev o izjašnjavanju na temu statusa Partizana. Tim povodom, UO KŠ je UK KLS sedam dana kasnije dostavio odgovor uz objašnjenje da je neozbiljno da tačku uvrsti u dnevni red već zakazane sednice. Ipak, i pred toga, UO KŠ je razmatrao dopis UK KLS i usvojio Odluku da se odmah dostavi odgovor, što je i učinjeno 29. avgusta prošle godine“, navodei KS S.

Savez tvrdi da je Komisija za izdavanje dozvola UK KLS izdala dozvolu Partizanu za takmičenje u sezoni 2022/2023. od 30. juna prošle godine.

„Ova dozvola odnosi se na učešće Partizana u takmičenju 1MLS – KLS, u sezoni 2022/2023, sa mestom odigravanja utakmica u beogradskoj Štark areni. Na pomenutu odluku takmičarski organ (direktor lige), nije uložio žalbu čime je potvrdio Odluku Komisije za izdavanje Dozvole za sezonu UK KLS. Na taj način i on je potvrdio dozvolu Partizana za učešće u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS), u takmičarskoj sezoni 2022/2023. Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu“, ističe se u saopštenju KS S.

KS S navodi da želi da stavi tačku na tvrdnje rukovodstva KLS.

„UO KŠ je na pomenutoj sednici doneo Odluku da Organi KS S po završetku kvalifikacija za SP, EP za seniore i SP za seniorke, analiziraju kako događaj koji je naveden u zahtevu, tako i povereno vođenje 1MLS od strane UK KLS, uključujući i poštovanje od strane UK KLS obaveza utvrđenih Zakonom o sportu, Statutom KŠ, Takmičarskim pravilnikom KŠ i Disciplinskim pravilnikom KS S u pogledu organizacije UK KLS i vođenja takmičenja u 1MLS. Nakon urađene analize, UO KŠ će doneti i odgovarajuće Odluke“, zaključuje se u saopštenju KS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar