„Letnji kup Novog Beograda“ za 1.500 mladih rukometaša

BEOGRAD – Prestižni rukometni turnir „Letnji kup“, uz učešće 1.500 mladih rukometaša, iz 100 klubova, održaće se od 26. do 29. juna na Novom Beogradu.

U čak sedam sportskih hala utakmice će igrati mladi rukometaši uzrasta od 12 do 17 godina iz najbolje timova Evrope poput Vesprema, Hanovera, Makabija, Zagreba, a dolaze i gosti iz Izraela, Grčke, Hrvatske, Koreje…

Gradski sekretar za sport Dragana Pešić-Belojević istakla je da je velika stvar za grad da ugosti ovako veliki broj ekipa.

„Beograd će sigurno biti dobar domaćin i nadam se da će gosti uživati u igri i u našoj prestonici. Gradski sekretarijat za sport će uvek podržati ovakvu manifestaciju i pomoći najmlađima“, izjavila je ona.

Državbni sekretar za omladinu, nekada proslavljeni golman i osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012, Darko Stanić rekao je da mu je zadovoljstvo što veliki broj rukometaša dolazi u Beograd.

„Ovo je veoma bitan turnir za naš grad, odlično je što Beograd ima mogućnost da ugosti svu ovu decu iz inostranstva. Naravno, meni je posebno drago što je reč o rukometu i što će Beograd biti prestonica koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, rekao je Stanić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike