najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mamić podneo ostavku, ostaje savetnik u Dinamu

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić podneo je ostavku i od sada će biti samo savetnik kluba, javlja hrvatska agencija Hina.

Mamić je odluku saopštio na konferenciji za medije nakon što je Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) juče proširila istragu protiv njega zbog sumnje da je oštetio Dinamo za još devet miliona evra.

„To činim iz razloga da bi Dinamo, u koji sam se zaklinjao, mogao da ide u budućnost i da na čelu ne bude Zdravko Mamić, kako se to ne bi zloupotrebljavalo“, rekao je Mamić.

On je dodao da je politika odlučila da uništiti Dinamo i njega, kao i da nikada nisu otkrivene nikakve malverzacije u klubu.

Pored Mamića, u trećoj istrazi USKOK-a obuhvaćeni su njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave Dinama Damir Vrbanović, dvoje poduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić, kao i menadžer Niki Vuksan.

Istraga je pokrenuta na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prevara Ministarstva finansija, a sumnja se da su Mamić i ostali organizovali udruženje kako bi zlouporabama u poslovanju preko of-šor kompanija u inostranstvu izvukli novac od transfera igrača Dinama.

Sumnja se da su optuženi dogovarali fiktivne ugovore između Dinama i kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD i za to plaćali nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera fudbalera.

USKOK od ranije tereti Zdravka Mamića da je zajedno sa bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom oštetio Dinamo za najmanje 15 miliona evra, kao i da je iz kluba izvukao, preko neobračunatog i neplaćenog poreza, još 10 miliona evra i 500.000 funti.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike