Otac monstrum iz Zagreba priznao kako je ubio svoje troje dece

Otac monstrum Austrijanac Harald Kopic, koji je krajem septembra u Zagrebu ubio svoje troje dece, priznao je kako je do ovog groznog zločina došlo.

Deca su tog kobnog dana bila kod njega, nakon rastave od supruge koja je živela u Dubrovniku, a on im je priredio večeru i pustio ih da gledaju crtaće na televiziji.

U međuvremenu je napravio kakao i u njega otopio 30 tableta kojeg su deca, četvorogodišnji dečak i sedmogodišnji blizanci popili. Očito je imao skovan plan pre nego što su deca tog dana došla u njegov iznajmljeni stan u rezidencijalnom delu Zagreba.

Tablete diazepama koje su se otopile u kakaou, koje je monstruozni otac dao deci u bočicama, odmah su delovale i preminula su brzo posle toga. Lekari su kasnije utvrdili da je došlo do akutnog trovanja, a policajci su u stanu zatekli strašan prizor. Deca su držala svoje igračke čvrsto u zagrljaju, a otac ih je pokrio preko glave. Samoubistvo nije uspelo, jer je Kopic popio tablete za snižavanje pritiska koje nisu bile smrtonosne. Uspeo je da na društvenim mrežama čak napiše zbog čega se odlučio na taj čin, pravdajući se da je ostao bez posla.

Jedan od najvećih zločinaca u Hrvatskoj ikada bio je posve svestan šta radi. Psihijatarsko ispitivanje je pokazalo da je za vreme dok je počinio zločin bio uračunljiv, a kasnije je žalio sam sebe, a ne decu koju je ubio. Pravdao se kako je propao u biznisu, a dok su mu mutni i sumnjivi poslovi išli živeo je u raskoši. Voleo je da se slika sa skupocenim satovima na ruci, u elegantnim odelima. Bio je okružen i devojkama dok je bilo para, a kada su ti poslovi propali, počeo je i strmoglavi pad austrijskog hohštaplera.

Sada mu preti 50 godina zatvora, a Županijski sud je potvrdio optužnicu po svim tačkama. Dok je u lisicama i sa vezanim nogama bio priveden sudijama, svi koji su se našli na sudu su ga gledali sa krajnjim prezirom, da bi arogantni Kopic zadržao hladnoću, kao da se ništa nije dogodilo.

Navodno mu zatvorski dani prolaze u pisanju, jer odgovara onima koji mu šalju pisma u zatvor. Neki mu šalju i novac, dok je hrvatska javnost ogorčena nakon jednog od najstrašnijih i najbrutalnijih ubistava ikada zabeleženih. Sigurno je samo to da pedesetsedmogodišnji Austrijanac nikada neće izaći iz zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.