najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mažić sudi četvrtu ligu u cilju popularizacije fudbala

Najbolje sudije Srbije sudiće u narednom periodu utakmice nižih i amaterskih liga u cilju popularizacije fudbala, saopštio je danas nacionalni fudbalski savez.

Ova odluka doneta je na predlog Sudijske komisije FSS.

„Osnovna ideja je da naše najbolje sudije sude utakmice nižih rangova takmičenja, kako bi svoje znanje i veštine prikazali i u amaterskim ligama koje su od velikog značaja za razvoj i masovnost fudbalskog sporta kod nas“, navodi se u saopštenju saveza.

Tako će jedan od najboljih evropskih i svetskih sudija Milorad Mažić narednog vikenda biti deliti pravdu na meču Zonske lige Beograd (četvrta liga) izmedju Jedinstva iz Surčina i Borca iz Ostružnice.

U subotu 29. oktobra od 13.30 asistiraće mu njegovi pomoćnici sa stadiona u Barseloni, Dortmundu, Minhenu, Parizu, Londonu, Madridu i drugih, Milovan Ristić i Dalibor Djurdjević.

U sklopu ove akcije minulog vikenda u meču Srpske lige grupa Istok Aleksandar Vasić je sudio meč Radan – Dinamo, a Srdjan Jovanović utakmicu Srpske lige grupa Vojvodina, Dunav – Omladinac u Starim Banovcima.

Pored Milorada Mažića i njegovih saradnika, predstojeći vikend obeležiće i jedan od najperspektivnijih sudija Srbije Bojan Nikolić. On će sa saradnicima Dejanom Dimitrijevićem i Markom Jovanovićem deliti pravdu na meču Zonske lige Jug, region istočna Srbija, Ropotovo – Nebeski andjeli.

„Akcija Fudbalskog saveza Srbije i Sudijske komisije FSS nastaviće se i tokom narednih sedmica, sve do kraja jesenje polusezone, s jasnim ciljem uključivanja što više fudbalskih centara iz različitih regiona Fudbalskog saveza Srbije“, naveo je savez.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike