U trendu

Mitrović: Idemo u Istanbul na megdan bez bele zastave

BEOGRAD – Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović istakao je da tim u Istanbul na duel sa Fenerbahčeom neće putovati sa belom zastavom.

Crveno-beli sutra od 19.45 sati igraju protiv Fenerbahčea na gostovanju u prvom kolu Evrolige.

“Ne znam da li možemo da budemo potpuno zadovoljni zbog broja igraca koji nedostaju. Teško je trenirati bez četiri-pet prvotimaca. Uprkos nedostacima, igrači koji su tu odradili su dobar posao. Idemo u Istanbul na megdan izuzetnoj ekipi, sa raspoloživim snagama, ali svakako bez bele zastave“, rekao je Mitrović novinarima u hali „Aleksandar Nikolić“.

„Suvišno je pričati o njihovom kvalitetu i iskustvu. Žele posle slabije sezone da poprave utisak. Promenili su dosta igraca, opet zadržali su De Koloa i Veselog. Svesni smo njihovog kvaliteta, ali ova ekipa je tako sastavljena, da ne ustukne ni pred jednim protivnikom. U mislima će nam biti samo jedna stvar – da pokušamo da pobedimo“, zaključio je Mitrović.

Njegov saigrač Marko Simonović rekao je da će bez obzira na sve zdravstvene probleme ekipa pokušati da prikaže najbolju igru.

„Početak je Evrolige, svi smo veoma motivisani i jedva smo čekali da počne. Nažalost, mnogo zdravstvenih problema i to je veliki problem. Veoma je teško za neke prognoze, da se bilo šta govori unapred. Mi smo nov tim sa mnogo zdravstvenih problema, oni su isto nov tim sa novim trenerom. Najbitnije je da gledamo nas, našu igru i da se potrudimo da odigramo što bolje. Da vidimo gde smo sada trenutno, pa iz dana u dan da probamo da dižemo igru i formu“, rekao je Simonović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.