U trendu

Murinjo: Ostajem u Romi

TIRANA – Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo izjavio je posle osvajanja Lige konferencija da će i naredne sezone da vodi rimski klub, prenosi Skaj sport.

Roma je u sredu osvojila Ligu konferencija, pošto je u Tirani savladala Fejenord 1:0. Portugalski trener je u petom evropskom finalu stigao do petog trofeja. Murinjo je postao prvi trener koji je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija, a Romi je Portugalac doneo prvi evropski trofej.

„Ispisali smo istoriju. Od prvog dana smo verovali da možemo da osvojimo trofej u ovom takmičenju. Mnogo mi se stvari sada mota po glavi. Ali ono što mogu da kažem je da se osećam kao pravi Romanista“, poručio je Murinjo.

On je posle finala zaplakao pred TV kamerama i poručio da ostaje u Rimu.

„Ostajem, nema sumnje. Uprkos pojedinim glasinama, želim da ostanem u Romi. Moramo da vidimo šta naši vlasnici, koji su sjajni ljudi, žele da urade sledeće sezone, jer ovo jeste istorija, ali možemo da stvorimo snažan projekat sa iskrenim profesionalcima. Trebalo bi da sednemo zajedno i shvatimo koji je plan za narednu sezonu“, kazao je trener Rome.

Portugalski stručnjak je istakao da je ponosan na osvajanje Lige konferencija.

„Liga konferencija je takmičenje koje smo mi hteli da osvojimo i kako smo prolazili dalje postajalo je sve teže. Morali smo da dobijemo premijerligaški tim, igrali smo sa Fejenordom, koji je bio bolji od Marseja. Možda smo mogli da osvojimo još koji bod u prvenstvu, ali smo mnogo toga uložili u Ligu konferencija“, zaključio je Murinjo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.