Muslin: Pauza za Milunovića, povratak Nastasića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da, zbog povrede, neće moći da računa na Nemanju Milunovića u prvim utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

„Nemanja Milunović je imao operaciju kolena i predstoji mu višemesečna pauza. Na njega nećemo moći da računamo u jesenjim duelima, u mečevima sa Irskom u septembru i duelima sa Moldavijom i Austrijom mesec dana kasnije, odnosno Velsom u novembru. Dobra vest je povratak Matije Nastasića, posle duge pauze“, rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor Muslin i njegovi saradnici prate sve kandidate za prvi meč kvalifikacija protiv Isrke.

„Sa svima smo u kontaktu, raduje me da su u trenažnom procesu i Nemanja Gudelj i Ljubomir Fejsa koji zbog povreda nisu bili na prethodnom okupljanju. Moram da kažem da mi je drago i zbog Andrije Živkovića, čestitaću mu i poželeti sve najbolje u novom klubu. Bilo bi dobro kada bi uspeo da se izbori za status, jer to bi dobra vest bila i za reprezentaciju“, rekao je Muslin.

„Uostalom, isto se odnosi na sve kandidate za najbolji nacionalni tim. Kontinuitet u klubu je mnogo važan za dobre igre u reprezentaciji“, dodao je on.

Srbija će prvi meč u kvalifikacijama igrati 5. septembra sa Irskom, a u grupi je još sa Velsom, Ausrtijom, Moldavijom i Gruzijom.

„Prethodnih nedelja na skeneru su bili naši rivali na putu do Rusije koji su bili učesnici Evropskog prvenstva – Irska, Vels i Austrija. Vels je uz Island možda i najprijatnije iznenadjenje na šampionatu, a Irska i Austrija su potvrdili da nas očekuju veoma zahtevne kvalifikacije. Svako će da traži svoju šansu, a naš cilj je poznat, želimo u Rusiju“, rekao je selektor Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike