U trendu

Nadal u drugom kolu Australijan opena, Izner eliminisan

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je na startu turnira pobedio domaćeg igrača Džejmsa Dakvorta.

Nadal je slavio protiv 238. tenisera sveta sa 6:4, 6:3, 7:5 posle dva sata i 17 minuta igre.

„Zadovoljan sam zbog pobede protiv veoma teškog protivnika. Svaki početak je težak, ali svaki dan čini da se osećam bolje“, rekao je Nadal nakon pobede.

Naredni protivnik Španca biće pobednik meča u kojem se sastaju Metju Ebden iz Australije i Nemac Jan Lenard Štruf.

Prvo iznenadjenje na Australijan openu priredio je Amerikanac Rajli Opelka, koji je pobedio zemljaka Džona Iznera posle četiri seta i četiri taj-brejka – 7:6, 7:6, 6:7, 7:6.

Opelka će u dugom kolu na Tomasa Fabijana iz Italije.

U drugo kolo plasirao se Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je slavio protiv Francuza Adrijana Manarina sa 6:3, 5:7, 6:2, 6:1.

Naredni protivnik Andersona biće Amerikanac Fransis Tijafo koji je sa 7:6, 6:3, 6:3 bio bolji od Pradžneša Gunesvarana iz Indije.

Grčki teniser Stefanos Cicipas je u prvom kolu prvog grend slem turnira u sezoni pobedio Italijana Matea Beretinija (6:7, 6:4, 6:3, 7:6) i čeka pobednika meča Viktor Troicki – Roberto Karbaljes Baena.

U drugo kolo plasirali su se i Argentinac Dijego Švarcman, Britanac Danijel Evans, Rus Karen Hačanov, Australijanac Aleks De Minor, Nikoloz Basilašvili iz Gruzije, Amerikanac Denis Kudla i Holandjanin Robin Hase.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.