U trendu

Nikolić: Nije realno da pariramo Feneru, ali bićemo na nivou

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić izjavio je danas da je prijateljska utakmica protiv evropskog šampiona Fenerbahcea fantastična generalna proba uoci starta sezone za mladi tim crno-belih.

„Hvala najboljem evropskom treneru Željku Obradoviću što je doveo najbolju ekipu na utakmicu sa nama. Nije realno da im se suprotstavimo, a Feneru, ali bićemo na nivou sa ovim mladim igračima. Ovo je odlična provera, pravi test za našu ekipu koja ima prosek 22 godine. Sve su to mladi momci, a uz njih su dvojica iskusnih, Velicković i Čakarević“, rekao je Nikolić na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

On je dodao da će crno-beli naredne sezone sigurno igrati sa oscilacijama i najavio mogućnost dovođenja centra „u hodu“.

„Igraćemo u dva takmičenja (ABA liga i Evrokup), pa će mladim igracima nedostajati treninzi, ali radićemo individualno. Svi će dobiti minutažu, da steknu sto više iskustva za sledećui godinu. Svi su pod dugoročnim ugovorima, čak i stranci“, poručio je Nikolić.

Partizan će protiv Fenerbahcea, u duelu dva evropska sampiona, zaigrati u novim dresovima američke kompanije „Under Armour“.

Prijateljska utakmica između Partizana i Fenerbahčea igra se sutra od 18.45 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.