U trendu

Đoković: Imam spreman plan za Čilića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odao je priznanje Špancu Felisijanu Lopezu čiji su mu servisi pravili velike probleme u pobedi u četvrtfinalu US Opena.

„On je jedan od retkih tenisera koji igra servis – volej i na prvi i na drugi servis. Radi se velikom serveru. Srećan sam što sam ga pobedio u četiri seta“, rekao je Đoković.

Đoković je bio uspešan na prethodnih pet mečeva sa Lopezom, ali je Španac pun samopouzdanja ušao u duel pošto je na turniru u Sinsinatiju pobedio Miloša Raonića i Rafaela Nadal.

Đoković je govoreći o narednom protivniku Marinu Čilcihu, koji brani titulu na US openu, konstatovao da Hrvat nije izgubio 12 uzastopnih meceva u Njujorku, ali da on za njega ima spreman plan.

Iako vodi protiv Čilića sa 13:0, Đoković smatra da ga očekuje izuzetno težak meč.

„Igrali smo puno puta zajedno i veliki smo prijatelji. Znam šta treba da radim u meču protiv njega i nadam se da ću uspeti da realizujem taj plan“, poručio je Đoković.

Novak Đoković u polufinalu Ju-Es opena

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas sa 3:1 (6:1, 3:6, 6:3, 7:6) savladao Felisijana Lopesa, iz Španije.

Najbolji teniser sveta je do pobede došao za dva sata i 41 minut.

Đoković će u borbi za finale Ju-Es opena igrati protiv aktuelnog šampiona, Marina Čilića iz Hrvatske, koji je sa 3:2 u setovima eliminisao Žo-Vilfreda Congu, iz Francuske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.