U trendu

Novak najsrećniji kad pomaže deci

Naš najbolji teniser u utorak je posetio Osnovnu školu „Milan Rakić“ u Medoševcu, u čijoj se staroj zgradi, zahvaljujući Novakovoj fondaciji, obavljuju radovi za otvaranje vrtića koji će moći da primi više od 100 dece.

Fondaciji i meni uvek je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte koji polaze od inicijative građana. Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje – rekao je Đoković.

Fondacija „Novak Đoković“ je krajem prošle godine potpisala ugovor o donaciji s predstavnicima Niša i Predškolskom ustanovom „Pčelica“ o renoviranju prostorija škole za potrebe otvaranja modernog i kompletno opremljenog vrtića u Medoševcu.

Fondacija će u narednih nekoliko meseci u taj projekat uložiti 10,7 miliona dinara.

– Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva, prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene. Sada će i deca iz Medoševca i okolnih mesta dobiti priliku da budu uključena u predškolski program, koji je vrlo važan za rani razvoj svakog deteta – naglasio je Đoković.

Prvobitna donacija Fondacije od približno 7,7 miliona dinara odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, a posle dodatnih pregovora doniraće i tri miliona dinara za spoljašnje radove.

Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, grad Niš obezbediće tri miliona dinara, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.