U trendu

Novak u Rimu nosi posebnu opremu – iz jednog sjajnog razloga (foto)

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković u saradnji sa kompanijom sportske oprema koja mu je sponzor, legendarnog krokodila zamenio je drugom životinjom.

Novak je na društvenim mrežama u sredu „zagolicao maštu“ navijačima, objavivši da na majici, kačketu i šortsu neće imati prepoznatljiv znak.

Nije bilo poznato šta je konkretan razlog. Navijači su razvili teoriju da je možda i šala posvećena kiši koja je odložila čitav problem u sredu.

„Nešto nedostaje“, naveo je Nole uz fotografiju koju je vrlo brzo obrisao.

Međutim, tokom dana je otkriven pravi razlog promene.

Srpski igrač je želeo da dodatno ukaže na borbu za ugrožene životinjske vrste, pa je, umesto krokodila, na opremi imao havajsku foku. To je deo akcije francuskog proizvođača opreme pod nazivom „Sačuvajmo naše vrste“.

Havajska foka je jedina vrsta foka u blizini ovih ostrva, ali je blizu istrebljenja, jer je, po istraživanjima stručnjaka, ostalo još oko 1.400 jedinki.Najveći razlog što havajske foke izumiru jeste izlovljavanje i neprikladno ponašanje ljudi prema sredinama u kojima žive.

Novak je tokom jučeranjeg dana savladao Kanađanina Denisa Šapovalova (6:1, 6:3) i Nemca Filipa Kolšrajbera,  a danas se u četvrtfinalu sastaje sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar