najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Očekuje se milioniti učesnik na Maratonu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da su pripreme za 29. Beogradski maraton ušle u završnu fazu i da se na ovogodišnjem izdanju očekuje milioniti učesnik. 

„Očekujemo da će kroz cilj ovogodišnjeg maratona proći milioniti učesnik u dosadašnjoj istoriji Beogradskih maratona, uključujući sve učesnike dosadašnjih Dečijih maratona, Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona“, rekao je Mali.

On je kazao da Grad Beograd svim snagama podržava održavanje ove manifestacije.

Mali je naglasio da se ove godine očekuje novi rekord po broju učesnika, s obzirom na to da je već prijavljen rekordan broj njih.

„Elektronsko prijavljivanje za Beogradski maraton počelo je najranije do sada, tačno šest meseci pre ovogodišnjeg dogadjaja i do sada je već prijavljen rekordan broj od više od 2.000 učesnika iz 34 zemlje. Očekujemo da i ove godine postignemo novi rekord po broju učesnika u odnosu na prošlu rekordnu godinu“, rekao je Mali.

Na prošlogodišnjem Beogradskom polumaratonu i maratonu učestvovalo je preko 4.500 takmičara, a u Trci zadovoljstva bilo je gotovo 20.000 rekreativaca.

Ovogodišnji Beogradski maraton biće održan 16. aprila.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike