U trendu

Bravo: Odbojkašice Srbije u četvrtfinalu EP!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Ekipa Zorana Terzića je po setovima slavila 29:27, 25:17, 25:23 za sat i 49 minuta igre.

Srbija je gotovo tokom celog prvog seta imala zaostatak, u nekim trenucima i po pet poena, ali je selekcija Zorana Terzića u finišu uspela da dodje do izjednačenja, spasi četiri set lopte, a potom realizuje prvu priliku za vodjstvo od 1:0.

Dobijeni set dodatno je podigao nivo igre srpskih odbojkašica koje su u drugom setu u potpunosti nadigrali Holandjanke, da bi u trećem bila vidjena velika borba.

Vidjena je „rezultatska klackalica“, ali je u finišu Srbija dobrom igrom u polju uspela da prelomi susret i dodje do nove pobede na prvenstvu Evrope.

Najefikasinija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 27 poena, dok su Brankica Mihajlović i Stefana Veljković zabeležile po 14.

U selekciji Holandije istakla se Loneke Sletjes sa 12 poena.

Srbija ima maksimalan učinak iz dve utakmice i nalazi se na prvom mestu Grupe D, dok su na deobi drugog mesta Holandija i Češka sa po pobedom i porazom i set količnikom 3:4, dok je Belgija poslednja sa oba poraza i 2:6 set količnikom.

Odbojkašice Srbije će sutra u poslednjem kolu Grupe D od 15.00 igrati protiv Belgije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)