U trendu

Održana trka „Uzmite najbolje od sunca“

BEOGRAD – Edukativno-humanitarna trka električnim biciklima „Uzimite najbolje od sunca“, koju je organizovalo udruženje „Roditelj“ uz podšku kompanije Hemofarm, održana je danas na platou ispred tržnog centra Ušće.

Cilj trke je bio da što više građana dobije informacije u borbi protiv sunčevog zračenja.

Trka je imala humanitarni karakter, jer su učestvovanjem u ovoj trci obezbeđena sredstva za doniranje električnog bicikla, a kompanija Hemofarm tu donaciju dodelila je osmočlanoj socijalno-ugroženoj porodici Lujanov iz bantaskog sela Dobrica, opština Alibunar.

Pored humanjitarnog, trka je imala i društveno-odgovorni karakter, jer se pričalo o zaštiti od sunca prilikom bavljena sportom, o štetnosti zračenja, ali i o očuvanju životne sredine korišćenjem električnih bicikala.

U štafetnoj trci takmičila su se dva tima, žuti i zeleni sastavljenih od novinara i poznatih lekara, dok su specijalne sudije bili košsarkaši Partizna i Crvene zvezde Rade Zagorac i Aleksa Radanov.

„Bilo je fenomenalno, drago mi je da sam bio ovde sa Radetom da podržim ovu humanitarnu akciju u kojoj je bilo cilj bio da podignemo svest o zazštiti od sunca. Bitno je biti umeren u izlaganju suncu, treba se zaštiti. Malo smo se provozali električnim biciklima, nadam se da je porodica koja je dobila bicikl zadovoljna“, rekao je Radanov.

Njegov kolega Rade Zagorac istakao je značaj ove masnifestacije i dodao da što više ljudi iz javne branše treba da se uključe u ovakve akcije.

„Mislim da je ovo jedna jako dobra manifestacija, na ovakve akcije se uvek rado odazivam. Bitno je da se probudi svest o nekim stvarima koje su svakog dana tu, a o kojima nemamo neku preveliku predstavu koliko mogu da budu opasne. Mislim da je bila prilika da se svi edukuju o merama opreza i naravno, ta humanitarna pozadina koja uvek ulepšava svaki događaj“, rekao je Zagorac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.