U trendu

Petrović: Favoriti za zlato su Slovenija, Srbija i Nemačka

ZAGREB – Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović posle završenog prvog kola Evrobasketa izdvojio je aktuelnog šampiona Evrope Sloveniju, viceprvaka kontinenta Srbiju i selekciju Nemačke kao favorite za zlatnu medalju.

Sve tri pomenute ekipe upisale su pobede u prvom kolu. Slovenija je bila bolja od Litvanije (92:85), Srbija je lako savladala Holandiju (100:76), a Nemačka je pobedila favorizovanu Francusku (76:63).

„Po mom mišljenju postoje tri favorita koji bi trebalo da odu do kraja. To su Slovenija, Srbija i Nemačka. Ne tim redom, ali svaka od njih može da postane evropski prvak. Slovenci imaju u Dončiću i Dragiću dva sjajna razigravača, igrača koji saigrače čine boljima, i koji su u svakom trenutku u stanju da postignu poene ili da prelome utakmicu. Slovenija ima dobar balans u ekipi. O Srbiji ne treba trošiti previše reči, utakmica s Holanđanima nije nikakav pokazatelj, ali pokriveni su na svim pozicijama i imaju Jokića i Micića. A Nemacka izgleda sjajno. Nemci imaju nekoliko odličnih NBA igrača, izgledaju neverovatno rastrčano i motivisano, imaju fantastičnu podršku s tribina na domaćem terenu i veliku veru u svoje mogućnosti“, izjavio je Petrović za Jutarnji list.

Nekadašnji selektor Hrvatske, BiH i Brazila otpisao je selekciju Francuske koja je bila u užem krugu favorita uoči turnira.
„Razbila ih je Bosna i Hercegovina pre nekoliko dana u kvalifikacijama. Potom su izgubili prvo poluvreme od Čeha. Nije to ona Francuska iz najboljih dana, nema pravu igru i zato poraz od Nemacke nije bio nimalo slučajan. Nemci su ih razneli“, rekao je Petrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar