U trendu

Pobeda Partizana u Super ligi posle više od mesec dana

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 3:0 u utakmici 18. kolu Super lige Srbije.

Partizan je slavio prvu pobedu posle tri kola golovima Valerija Božinova u 34. i Nikole Ninkovića u 49. i 93. minutu.

Klub iz Humske je trenutno četvrti na tabeli Super lige sa 29 bodova, dok je Novi Pazar na 11. poziciji sa devet bodova manje.

U prvih 45 minuta utakmice viđen je loš fudbal, ali je Partizan, ipak, bio bolji rival na terenu, za razliku od Novog Pazara koji ništa nije pokazao.

Prve prave prilike crno-beli su propustili u 17. i 19. minutu. Prvo je Ilić, posle prodora po desnoj strani, odigrao do Ninkovića koji je šutirao pored gola, a potom je Aleksandar Subić izašao sam ispred golmana gostiju i iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže.

U 34. minutu Partizan je poveo golom Božinova. Ilić je centrirao, lopta je prošla pored igrača Pazara i stigla do Božinova, koji je pogodio za 1:0.

Na samom početku drugog poluvremena, u 49. minutu, Partizan je duplirao prednost odličnim golom Ninkovića sa 18 metara.

Drugi deo utakmice bio je zanimljiviji, bilo je nekoliko prilika na obe strane, a konačni rezultat postigao je Ninkovć u poslednjim sekundama utakmice na dodavanje Ilića.

Današnji meč u Humskoj pratilo je nikad manje navijača Partizana, bilo ih je manje od 1.000.
Utakmicu je obeležio i povratak na teren Andrije Živkovića, koji je propustio poslednjih nekoliko utakmica Partizana zbog povrede zadnje lože.

Partizan sledeće nedelje igra prvo protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope, a potom za vikned gostuje Spartaku, dok Novi Pazar u 19. kolu Super lige dočekuje Jagodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.