U trendu

Pobede Francuske i Litvanije, poznati parovi osmine finala na EP

Posle današnjih utakmica poslednjeg, petog kola grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u košarci, poznati su parovi mečeva osmine finala koji će se igrati u Lilu:

Subota: Francuska-Turska, Letonija-Slovenija, Španija-Poljska, Grčka-Belgija.

Nedelja: Srbija-Finska, Hrvatska-Češka, Izrael-Italija, Litvanija-Gruzija.

Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je večeras u Monpeljeu Izrael sa 86:61 (22:10, 16:17, 24:21, 24:13), u utakmici poslednjeg petog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu i osvojila prvo mesto u grupi.

Francuska ima svih pet pobeda u Grupi A, a drugi je Izrael sa tri pobede i dva poraza. Isti skor ima trećeplasirana Poljska, a četvrtoplasirana Finska, koja će u osmini finala igrati protiv Srbije, ima dve pobede i tri poraza. Takmičenje u grupnoj fazi Evropskog prvenstva završile su Rusija i Bosna i Hercegovina sa po jednom pobedom i četiri poraza.

Košarkaška reprezentacija Turske pobedila je večeras posle produžetka Island sa 111:102 i zauzela četvrto mesto u Grupi B. U Grupi B Srbija je prva sa svih pet pobeda, Španija je druga sa tri pobede i dva poraza, a isti skor ima i trećeplasirana Italija. Takmičenje su završili domaćin Nemačka i Island.

Grčke je pobedila u Zagrebu Holandiju sa 68:65 (17:19, 17:12, 18:15, 16:19) i sa svih pet pobeda osvojila prvo mesto u Grupi C.

Druga na tabeli je Hrvatska sa tri pobede i dva poraza, a istim skorom treće mesto zauzela je Slovenija. Gruzija je četvrta sa dve pobede i tri poraza, a takmičenje su završile Makedonija i Holandija sa po jednom pobedom i četiri poraza.

Košarkaška reprezentacija Litvanije osvojila je prvo mesto u Grupi D pošto je večeras u Rigi posle produžetka pobedila Češku sa 85:81 (12:18, 15:19, 28:14, 14:18, 16:12).

Litvanija ima četiri pobede i poraz i prva je u Grupi D, a skorom od po tri pobede i dva poraza slede Letonija, Češka i Belgija. Estonija i Ukrajina završile su turnir skorom od po jedne pobede i četiri poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.