U trendu

Posle utakmice Rumunija – Poljska 17 privedenih

Rumunska policija privela je 17 osoba na ispitivanje posle nereda na sinoćnoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo izmedju Rumunije i Poljske, saopšteno je danas.

Policija je saopštila da je privedeno 12 poljskih i pet rumunskih navijača, od čega je 12 navijača kažnjeno zbog učestvovanja u neredima na utakmici. Policija nije saopštila državljanstva kažnjenih navijača.

Potparol Hitne pomoći Alis Grasu rekla je da su posle utakmice hospitalizovane dve osobe – jedan Poljak sa stomačnim problemima, kao i jedan Rumun sa srčanim problemima. Oba navijača nisu bili životno ugroženi.

Policija je pre kvalifikacione utakmice Grupe E izmedju Rumunije i Poljske koristila suzavac, a navijači su tokom meča bacali pirotehnička sredstva na igralište.

Poljskom reprezentativcu Robertu Levandovskom, koji je postigao dva gola u pobedi svog tima od 3:0 nad Rumunijom, tokom meča bila je ukazivana lekarska pomoć pošto je početkom drugog poluvremena pogodjen bakljom. Utakmica je bila na kratko prekinuta zbog nereda navijača.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike