U trendu

Potvrđeno: Milenković na leto prelazi u Fiorentinu

Dileme više nema, Nikola Milenković je novi fudbaler Fiorentine. Mladi defanzivac Partizana (19) je dugo bio najavljivan kao pojačanje Juventusa, poslednjeg dana zimskog prelaznog roka malo je nedostajalo da Milenković parafira višegodišnji ugovor sa Anderlehtom, a kada se ni to nije dogodilo u ofanzivu je krenuo klub iz Firence.

Pregovori su intenzivirani pre dve nedelje kada smo i najavili da je posao praktično dogovoren, a u utorak je stigla informacija da je tokom vikenda završena ova transfer saga. Partizanu će shodno dogovoru postignutom još početkom marta pripasti 5.100.000 evra i procenat od naredne prodaje (15 ili 20 odsto), a poslednja prepreka ka realizaciji posla je otklonjena kada je supertalentovani štoper crno-belih potvrdno odgovorio na ponudu kluba sa stadiona „Artemio Franki“.

Milenković će na taj način nastaviti seriju potpisa mladih fudbalera Partizana za „violu“, koja je prekinuta pre šest godina. Poslednji iz plejade asova crno-bele fabrike talenata koji je parafirao ugovor sa Fiorentinom bio je tada golobradi Matija Nastasić. Jedva punoletni Nastasić je na „čizmu“ otišao bez ijednog odigranog meča za prvi tim Partizana, a predstavljao je samo nastavak bisera koji su koristili trasu Beograd – Firenca. Prethodno su karijeru na taj način gradili Nikola Gulan, Stevan Jovetić i Adem Ljajić.

Kada je u pitanju drugi momak iz pregovaračkog „paketa“, Dušan Vlahović, tu je situacija znatno kompleksnija. Kako saznajemo klub iz Humske je u načelu prihvatio ponudu Fiorentine za 17-godišnjeg napadača, po kojoj bi se on preselio u Italiju tek kada postane punoletan, ali igrač još nije dao poslednju reč vezano za očekivani transfer, prenose Novosti.

Milenković je do pre godinu i po bio daleko od prvog tima, a onda ga je tadašnji trener Teleoptika Ivan Tomić gurnuo u vatru. Vrlo brzo je usledila prekomanda u prvi tim crno-belih, a Tomić je već tada rekao da će on uskoro vredeti 30 miliona evra.

– Fizički gledano, on je zver. Jak je u glavi i veoma brz, što je redak dar za nekog ko je visok 194 centimetara – predstavio ga je kratko i efektno nedavno Tomić italijanskim medijima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.