U trendu

Preminuo bivši as Reala u čiji se automobil zakucao autobus

Preminuo je Fredi Rinkon, čuveni fudbaler Real Madrida i Napolija, od posledica teške saobraćajne nesreće koju je doživeo pre dva dana u Kolumbiji.

Ovu informaciju je potvrdila bolnica u rodnoj Vale De Kauci, u koju je dovezen nakon udesa.

Rinkon je igrao na poziciji veziste i pokrivao je više pozicija.

Igrao je od 1988. do 2004. godine. Nosio je dres Santa Fea, Amerike Kali, Palmeirsa, Napolija, Reala, Korintijansa, Santosa i Kruzeira. Osvojio je dve titule prvaka Kolumbije sa Amerikom, bio je šampion Brazila sa Palmeirasom, a bio najbolji u Brazilu i sa Korintijansom, sa kojim je bio i klupski prvak sveta 2000. godine.

Za Kolumbiju je sakupio 84 utakmice, postigao je 17 golova, a posebno je važan onaj koji je postigao protiv Nemačke 1990. godine. Zovu ga „najvažnijim golom u istoriji kolumbijskog fudbala“ jer je tada u sudijskoj nadoknadi pogodio kroz noge Ilgneru, reprezentacije koja je kasnije osvojiti Mundijal. Ipak, Kolumbija je ispunila sad i po prvi put je zaigrala u nokaut fazi.

Pojavili su se nedugo zatim i snimci sa mesta nesreće, ali i snimak sa sigurnosnih kamera koji pokazuje šta se zapravo desilo.

Na jednoj raskrsnici na Rinkonov automobil je naleteo autobus pri velikoj brzini, pa su kola sa putnicima odletela 10 metara dalje. U kolima su bile još tri osobe, a Rinkon je hitno prevezen u bolnicu u Kaliju. Hitno je operisan, a lekari su u prvom obraćanju saopštili da su u pitanju teške povrede glave.

Na kolumbijskoj televiziji je prikazan trenutak kada je autobus udario u automobil, ali i kako je sve izgledalo kada je na uviđaj stigla policija.

U pitanju je snimak sa sigurnosne kamere sa obližnje zgrade.

Lekari su poručili da je Rinkon u teškom stanju, a detalje o zdravlju fudbalera pre dva dana izložio je ispred bolnice njegov prijatelj Hamilton Ričard.

„Ako i preživi, imaće puno posledica. Možemo samo da se molimo i da čekamo“, poručio je najpre Ričard.

Zatim je pojasnio šta su lekari saopštili porodici i prijateljima.

„Doktori su nam rekli istinu o njegovom stanju. Ako dobijemo dobre vesti, biće to pravo čudo. Fredi je u bolnicu primljen s četiri procenata rada mozga, a operacija je trajala tri sata“, dodao je prijatelj.

Rinkon je nastupao za Kolumbiju na tri prvenstva planete 1990, 1994. i 1998. godine, a u Realu je igrao od 1995. do 1997. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.