U trendu

Reprezentacija nam se osipa: prvo Sale, sad…

Sa Srbijom je osvojio dve srebrne medalje.

Marko Simonović bio je među najzaslužnijima što je Cedevita Olimpija posle produžetka savladala FMP i plasirala se u polufinale Superkupa ABA lige gde će joj protivnik biti pobednik meča između Cibone i Budućnosti. Ipak, posle meča za “Mozzart sport“ je Simonović otkrio da je odlučio da se oprosti od reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio dva srebra na Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016, ali nije uspeo da ovog leta na Mundobasketu u Kini stigne do odličija.

– Jako boli, jako boli. Svi smo imali jako veliku želju da osvojimo medalju. I ne samo medalju već da osvojimo to zlato jer smo stvarno osetili da to možemo, imali smo talenat, imali smo hemiju, igrali smo i igrali se košarke. Međutim, eto, jedan slabiji dan i eto. Nažalost moram da se oprostim bez  medalje. Očekivao sam da će biti medalja – ne krije Simonović.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde koji se posle dve godine provedene u ruskom Zenitu, vratio u regionalno takmičenje i definitivno je rešio da je za njega došao kraj što se tiče dresa Orlova.

– Rešio sam dok smo igrali kvalifikacije. Posle prvenstva,  to je to. Mislim da je bilo dosta sa moje strane, sada moram i porodici da se posvetim, vreme je malo za mlađe, da igraju, da preuzmu, da nose i nadam se da naprave uspehe – rekao je Simonović. Šest godina, dve medalje. Žao mi je što sada nije bio oproštaj sa nekom medaljom, ali Bože moj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.