U trendu

Ristović: Transparent nema veze sa politikom

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Davor Ristović odbacio je danas tvrdnje hrvatskih medija da je transparent navijača crveno-belih na kojem je tenk bila politička provokacija.

Zvezda je sinoć pobedila Panatinaikos sa 72:66 u 20. kolu Evrolige.

Pristalice Zvezde su na tom meču razvile „šetalicu“ na kojoj su četiri slova „S“ i tenk. Ispod tog transparenta je bila srpska zastava s natpisom „Vukovar“.

Hrvatski mediji su danas su naveli da Zvezdu treba izbaciti iz Evrolige jer njeni navijači ponovo „veličaju četničke zločince“.

„Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom ‘proradila Zvezdina mašina’ i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama Evrolige kao i ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija“, naveo je Ristović u pisanoj izjavi.

„Slogan je, takodje, povezan i za tenk iz obližnjeg muzeja gde se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrdjavi“, dodao je on.

Ristović je na kraju istakao da crveno-beli ne žele da se ponovo bave stvarima koje nemaju nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i Crvenom zvezdom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.