U trendu

Sajam sporta treba da bude tradicionalna manifestacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je cilj da domaći Sajam sporta postane tradicionalna manifestacija, koja će okupljati veliki broj građana iz zemlje i regiona.

Sajam sporta održaće se od 27. do 29. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma. Udovičić je rekao da je ulaz besplatan i pozvao građane da posete sajam.

„Dođite da se aktivirate, posetite Muzej sporta, edukujte se, družite se sa svojim omiljenim sportistima. Pokažimo svima da smo sportska nacija, da volimo sport i uživamo u njemu. Ulaz je besplatan jer želimo da sport bude dostupan svima. Sajam sporta je jedinstvena manifestacija koja okuplja sve sportske saveze, sportiste, stručnjake, doktore i predavače u oblasti sporta na jednom mestu“, rekao je Udovičić na konferenciji za novinare.

Ministar je naveo da će ovogodišnji Sajam sporta biti „veći i bolji“ i da očekuje veći broj posetilaca.

„Kao i naši sportisti želimo da obaramo rekorde svake godine“, rekao je on i dodao da je 2015. veoma uspešna sportska godina.

„U predolimpijskoj 2011. godini osvojeno je 12 medalja. U ovoj predolimpijskoj 2015. naši sportisti osvojili su 29 medalja. To govori o tome koliku odgovornost imamo prema Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, koliko su veća očekivanja i koliko su te Igre važne“, rekao je ministar.

Udovičić je naveo da će na Sajmu sporta moći da se vide prezentacije Vaterpolo i Fudbalskog saveza Srbije povodom evropskih prvenstava naredne godine u Beogradu, a da će na štandu Olimpijskog komiteta posetioci moći da pozdrave srpske olimpijce.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.