U trendu

Satoranski će biti spreman za EP?

BARSELONA, 23. avgusta – Košarkaš Barselone i češki reprezentativac Tomaš Satoranski mogao bi da se oporavi od povrede desnog skočnog zloba do početka Evropskog prvenstva, saopštio je katalonski klub.

Satoranski (30) se povredio na meču između Češke i Nemačke pre četiri dana na pripremnom turniru Superkup u Hamburgu. Češki mediji su prvobitno objavili da će košarkaš Barselone da propusti mečeve drugog kruga kvalifikacija za SP, kao i predstojeće EP.

Barselona se danas oglasila i objavila da Satoranski ima teško uganuće desnog skočnog zgloba. U saopštenju katalonskog kluba se dodaje da bi češki košarkaš mogao da se oporavi do prvog septembra kada počinje EP. On se početkom jula vratio u Barselonu pošto je u NBA ligi igrao za Vašington, Čikago, Nju Orleans i San Antonio.

Češka će 24. avgusta igrati protiv Francuske u drugom krugu kvalifikacija za SP, a tri dana kasnije sastaće se sa Mađarskom.

EP će biti održano od 1. do 18. septembra. Češka će igrati u grupi D u Pragu sa selekcijama Srbije, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.