U trendu

SCENE KOJE SU ZGROZILE SRBIJU: Šta se zapravo desilo na jugu? (video)

Partizan i Crvena zvezda su u 156. večitom derbiju odigrali nerešeno (1:1), ipak, malo je onih koji posle 90 minuta igre u Humskoj mogu da pričaju samo o fudbalu. Incident koji se dogodio na južnoj tribini stadiona crno-belih zgrozio je Srbiju. Šta se zapravo dogodilo?

U 16. minutu večitog derbija, krenula je opšta tuča na tribini na kojoj su najvatrenije pristalice navijača Partizana. Kada su na severu upaljene baklje, na jugu je došlo do incidenta koji je za posledicu imao krvave otvorene glave, navijača koji je morao da bude reanimiran i veliki broj povreda. Posle 10 brutalnih minuta situacija se smirila, a deo navijača je sa južne tribine izveden prebijen, spaljen i to bez odeće.

Šta se dogodilo na južnoj tribini? U navijačkim krugovima se šuška o dva moguća scenarija, prenosi Blic.

Prva priča koja provejava je da su na južnu tribinu navodno stigli navijači Crvene zvezde. Po tom scenariju, “delije” su među rivale došle da bi se osvetile, ali i vratile zastave bez kojih su navodno ostali u prethodnim obračunima sa “gorobarima”.

Drugi, i verovatniji scenario je da su se “grobari” potukli između sebe. Prema toj verziji došlo je do tuče zbog prevlasti na južnoj tribini. Navodno, navijači crno-belih želeli su promene u načinu vođenja tribine, pa su večiti derbi iskoristili za “rušenje” grupa koje vode jug. Ovaj njihov pokušaj prevrata surovo je „ugušen“.

Incident je bio užasan, a i ovoga puta fudbal je pao u drugi plan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar