U trendu

Senegal pobedio Poljsku za kraj prvog kola SP

Fudbalska reprezentacija Senegala pobedila je danas u Moskvi Poljsku sa 2:1 u prvom kolu Grupe H Svetskog prvenstva.

Utakmicom na stadionu Spartaka u Moskvi završeno je prvo kolo na Mundijalu u Rusiji, a do pobede je došla afrička ekipa pred oko nešto više od 43.000 navijača u dva navrata iskoristila konfuziju u odbrani Poljske i prvenstvo počela osvajanjem tri boda.

Senegal je do trijumfa došao autogolom Tijaga Ćoneka u 37. minutu i Mbajea Nijanga u 60, dok je strelac jedinog pogotka za Poljsku bio Gžegož Krikovjak u 86.

Senegal je bio za nijansu bolji rival u prvom poluvremenu, a do vodjstva je došao autogolom Tijaga Ćoneka u 37. minutu. Posle kontranapada Idrisa Gej šutirao je sa oko 20 metara, ali je lopta na putu do gola zakačila defanzivca Poljske, promenila smer i prevarila golmana Vojćeha Ščenskog.

Početak drugog poluvremena pripao je Poljskoj, koja je tek tada prvi put pripretila golmanu Senegala, ali svi napadi završavali su se bezuspešno.

Senegal je u 60. minutu duplirao prednost i to posle velike konfuzije u odbrani Poljske. Naime, loptu je sa sredine terena ka svom golmanu vratio jedan reprezentativac Poljske, ali je Nijang, koji je u tim trenucima dobio dozvolu da se vrati na teren nakon što mu je ukazivana pomoć, istrčao ispred golmana Ščensnog i prevario ga za vodjstvo od 2:0.

Poljska je do kraja susreta napadala, ali sve što je uspela da uradi je da samo smanji zaostatak i to pošto je Krikovjak iskoristio centaršut iz prekida Kamila Grosikog, te glavom sa oko pet metara savladao Kadima Ndiajea.

Senegal se nalazi na deobi prvog mesta Grupe H sa Japanom, koji je ranije danas istim rezultatom pobedio Kolumbiju.

Afrički tim će u narendom kolu igrati protiv Japana, dok Poljska igra protiv Kolumbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.