U trendu

„Sportski izazov“ danas u Zaječaru i Pirotu

BEOGRAD – Na centralnim gradskim trgovima u Zaječaru i Pirotu danas, 25. septembra, biće održan „Sportski izazov“, u okviru druge Evropske nedelje sporta u Srbiji.

Sportski izazov podrazumeva istovremeno nadmetanje ova dva grada, a pobednik je onaj grad koji bude imao više učesnika u sportskim aktivnostima.

Građani svih uzrasta biće u prilici da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje će promovisati lokalni sportski klubovi, saopšteno je danas iz EU info centra.

Pored ostalih aktivnosti, sportski izazov obuhvataće košarkaško takmičenje „Put oko Evrope“, u kome će se igrači takmičiti u šutiranju na koš sa različitih pozicija, a pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene nagrade.

Ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici je pozvao sve građane da se pridruže brojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

„Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu, sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Zato su EU, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta zajedno pokrenuli Evropsku nedelju sporta pod sloganom #BeActive“, rekao je Fabrici.

Događaj organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.