U trendu

Srbija ispratila Sonju i Jelenu u reprezentativnu penziju

BEOGRAD – Legendarne košarkašice Srbije Sonja Vasić i Jelena Bruks večeras su imale svečani oproštaj od nacionalnog tima pred publikom u beogradskoj hali sportova „Ranko Žeravica“.

Pred mnogobrojnom publikom, Vasić i Bruks su od Košarkaškog saveza Srbije (KS S) dobile uramaljene dresove sa brojem odigranih utakmica u dresu reprezentacije, koje su im uručili predsednik KS S Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku Ana Joković.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dvema reprezentativkama za sve uspehe i medalje zahvalio se u ime države, Vlade Srbije i resornog ministarstva i poklonio im je cveće.

„Svakako da je malo drugačije sada, Jelena i dalje igra, za mene je ovo definitivno tačka. Možda i prilika da se oprostimo pred publikom koju nismo imale u Tokiju. Najbitnije je meni bilo s kim smo na terenu bile tada kada smo se opraštale i to mi je bilo sve na mestu. To je ta ekipa s kojom smo se mi identifikovale i postale tim koju danas predstavljaju kao žensku reprezentaciju Srbije. Ovo je samo tačka, da se priča zaokruži, ali realno smo najlepši oproštaj imale prošlog leta“, rekla je Vasić novianrima posle svečanosti.

Bivša kapitenka Jelena Bruks zahvalila se svima koji su došli da im odaju priznanje za ono što su uradile za žensku košarku u Srbiji.
„Stvarno je divan osećaj biti u Srbiji, važno da su tu devojke s kojima smo provodile svako leto i sve sjajne trenutke. Hvala svima što su došli, na podrsci, osećaj zaista divan“, rekla je Bruks.

Dve košarkašice upitane su i za fotografiju na kojoj su uslikane s leđa kada napuštaju teren zajedno poslednji put na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Ta slika je bila skroz neplanirana, neočekivana. Bila sam iznenađena kad sam je videla. Fenomenalna je i biće mi jedna od najdražih u karijeri“, rekla je Jelena.

„Ta fotografija je prava i kaže da je zastava spuštena, poslednja reč, to je to“, dodala je Sonja.

Vasić i Bruks letos su se oprostile od nacionalnog tima, kada su tačku na prebogate igračke karijere stavile su na Olimpijskim igrama u Tokiju, utakmicom protiv Francuske za bronzanu medalju.

Uz to, Sonja je ovim mečom završila igračku karijeru, dok Jelena i dalje brani boje mađarskog Šoprona.

Sonja i Jelena sa reprezentacijom Srbije osvojile su dva zlata na Evropskom prvenstvu (2015. i 2021. godine), evropsku bronzu (2019) i olimpijsku bronzu (2016).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.